Kuntayhtymien talous

Kuntayhtymät ovat yhteenliittymiä, joita kunnat voivat perustaa yhteisiä toimintojaan varten. Kuntayhtymiä on sekä lakisääteisiä että vapaaehtoisuuteen perustuvia. Lakisääteisiä kuntayhtymiä on kolmenlaisia; sairaanhoitopiirejä, erityishuoltopiirejä sekä maakuntien liittoja.

Alla olevalla raportilla voi tarkastella yksittäisen valitsemansa kuntayhtymän talousarviota valitsemaltaan kaudelta. Raportin toisella välilehdellä on valitsemansa kuntayhtymän ja valitsemansa raportointikauden kaikki talousarvio- ja taloussuunnitelmatiedot.

 

ESIMERKKI RAPORTOINTIKAUDEN VUOSISTA:
Raportointikausi 2020
Laadintakauden talousarvio 202x-1 = 2019
Talousarvio 202x =  2020
Taloussuunnitelma 202x+1 = 2021
Taloussuunnitelma 202x+2 = 2022

 • Kuntayhtymien talousarviovertailu

  Alla olevalla raportilla voit vertailla useamman kuntayhtymän talousarvio- ja -suunnitelmalukuja valitsemaltasi raportointikaudelta.

   

 • Kuntien ja kuntayhtymien talousraportoinnin tilanne

  Alla olevalla raportilla voi tarkastella, mitkä kunnat ja kuntayhtymät ovat toimittaneet tietonsa Valtiokonttorin kuntatalouden tietopalveluun. Raportin alasvetovalikosta voi valita kauden, raportointikokonaisuuden sekä kunnan tai kuntayhtymän, jota haluaa tarkastella. Organisaatiotyyppi-valikosta voi valita, haluaako tarkastella kuntia vai kuntyhtymiä. Toistaiseksi kuntatalouden tietopalveluun on tietoja pitänyt toimittaa vain vuoden 2020 Talousarvio-kokonaisuuden (KTAS) osalta, joten valikoissa ei ole muita vaihtoehtoja saatavilla. Aineiston tila -valikosta voi tarkastella, mitkä kunnat tai kuntayhtymät joko eivät ole lähettäneet tietojaan (ei raportoitu), mitkä  ovat lähettäneet tietonsa, mutta eivät ole vielä hyväksyneet niitä (odottava) ja mitkä ovat myös hyväksyneet lähettämänsä aineiston kuntatietopalvelun hyväksyntäpalvelussa (hyväksytty).

  HUOM! Kuntayhtymien osalta Suomen kartalla ei näy mitään, koska kuntayhtymiä ei voi sijoittaa kartalle. Tietoja on kuitenkin toimitettu, kun taulukosta ja pylväsdiagrammista voi nähdä.

  Avaa koko sivun raporttinäkymä