Avoimet rajapinnat

Tutkihallintoa.fi-palvelu tarjoaa tietoa myös avoimen rajapinnan (API) kautta. Avoimen rajapinnan kautta on saatavilla

  • valtion talousarviotalouden budjetti- ja toteumatietoja vuodesta 1998 alkaen. Tieto on sillä tarkkuustasolla, joka keskuskirjanpidon kautta on saatavilla. Tiedot päivittyvät kuukausittain seuraavan kuukauden 20. päivän aikoihin lukuun ottamatta vuodenvaihteen jälkeistä tilinpäätösaikaa, jolloin tietojen päivittymisessä on viivettä maaliskuun loppupuolelle asti.
  • valtion talousarviotalouden henkilöstön lukumäärä- ja henkilötyövuositietoja vuodesta 2010 alkaen. Tietoja voi tarkastella valtion organisaatiohierarkian kaikilla tasoilla; hallinnonala, kirjanpitoyksikkö, tulosohjattu virasto sekä työnantajavirasto. Tiedot on ilmoitettu vuosi- ja kuukausitasolla.

Tarkemmat kuvaukset saatavilla olevista tiedoista ja ohjeet rajapinnan käyttöön saat rajapintapalvelusta, mihin pääset alla olevan linkin kautta.

HUOM!
Tutkihallintoa.fi:n rajapintapalveluissa 3.11.2020 tehtyjen muutostöiden takia rajapinnan ”BudjettitalousVuosiKuukausi” -operaation palauttaman json-listan koostetiedostojen URL-osoite on muuttunut.

Tutkihallintoa.fi-palvelun rajapintapalvelu

Etsitkö kuntataloustietojen avointa rajapintaa?

Kuntien/kuntayhtymien hyväksymät taloustiedot ovat saatavilla rest-rajapinnan kautta JSON- ja XML-muodossa.

Siirry kuntatalouden REST-rajapintaan >

Ohje kuntatalouden rajapinnan käyttöön (kohta: ”Julkaistut taloustiedot”)