Valtion yhteisten tietoalueiden tietosisällöt

Valtion yhteiset toiminnan, talouden ja suunnittelun tiedot kootaan yhteiselle tietoalustalle. Tavoitteena on hyödyntää tietoja entistä tehokkaammin analysointi- ja raportointitoiminnassa ja sitä kautta valtion johtamisessa. Yhteinen tietoalusta mahdollistaa eri lähteistä koottujen tietojen yhdistelemisen, mikä synnyttää myös uutta tietoa.

Ministeriöille ja virastoille tehtävien analyysien lisäksi tietoja hyödynnettään mm. Tutkihallintoa.fi-palvelun julkisessa raportoinnissa. Jaamme julkista tietoa myös avoimiin rajapintoihin koko yhteiskunnan käytettäväksi.

 • Analysointi- ja raportointipalveluille luovutettavat valtion yhteiset tiedot

  Yhteiselle tietoalustalle kootaan alkuvaiheessa valtion yhteisten palveluntuottajien rekistereissä sijaitsevia valtionhallinnon toimintaa, taloutta ja hallintoa koskevia tietoja.

  Tietojen luovuttaminen ei koske eduskuntaa eikä sen yhteydessä toimivia virastoja.

  Turvasektorin tietoja ei pääsääntöisesti tuoda tietoalustalle eikä käytetä analysointi- ja raportointipalveluissa ennen kuin tietosisällöt on käyty läpi turvasektorin kanssa.

  Käsittelyssä olevat tietosisällöt

  Valtiokonttori ja Palkeet määrittelevät tietoalustalle luovutettavat tietosisällöt yhdessä valtion yhteisten palveluntuottajien kanssa. Tietosisällöistä laaditaan kuvaukset, jotka julkaistaan tällä sivulla. Voit kommentoida tietosisältöjä tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella tai lähettämällä postia osoitteeseen [email protected].

  Tietosisältöjen määrittelyn valmistuttua jokaisen tietoalueen yksityiskohtainen sisältö käsitellään virastoille ja laitoksille järjestettävissä tilaisuuksissa. HUOM! Webinaariaikataulu tulossa.

  Voit tarkastella tietoalustalle luovutettavia tietosisältöjä alla olevien esitysmateriaalien sekä PowerBI-navigaattorin avulla.

  Kommentoitavana olevien tietoalueiden esitysmateriaalit:

   

  PowerBI-navigaattori tietoalueiden tarkasteluun:


  Avaa raportti koko ruudun näkymään

 • Tietosisältöjen kommentointi

  Voit kommentoida tietosisällöistä laadittuja kuvauksia ja tietosisällön rajausta alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä postia osoitteeseen [email protected]. Lomakkeen kautta voit myös esittää tietoalustan arkkitehtuuriin, tietosuojaan ja tietoturvaan liittyviä kysymyksiä.

  Muistathan jättää lomakkeelle yhteystietosi, jos haluat meiltä vastauksen.

   

 • Aikataulu: tietosisältöjen esittelywebinaarit

  Valtion yhteiset toiminnan, talouden ja suunnittelun tiedot kootaan yhteiselle tietoalustalle. Valtiokonttori ja Palkeet järjestävät vuoden 2021 aikana yhteistyössä valtion yhteisten palveluntuottajien (Senaatti, Digi- ja väestötietovirasto, Hansel, Valtori, HAUS) kanssa webinaareja, joissa esittelemme yhteiselle tietoalustalle luovutettavat tietosisällöt.

  Käytännön tietoa webinaareista

  • Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua. Laita kuitenkin ajankohta kalenteriisi, jotta muistat tulla paikalle.
  • Webinaarit järjestetään Microsoft Teams -kokouksina. Pääset osallistumaan joko suoraan verkkoselaimella tai Teams-sovelluksella. Osallistuminen onnistuu myös puhelimella.
  • Webinaaritallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan.
  • Tietosisältöjen kuvaukset ja muu materiaali julkaistaan ennen webinaareja tällä sivulla kohdassa Analysointi- ja raportointipalveluille luovutettavat valtion yhteiset tiedot.
  • Virastot voivat kommentoida tietosisältöjä joko webinaareissa, tällä sivulla olevalla palautelomakkeella tai suoraan osoitteeseen [email protected].

  Seuraavat webinaarit:

  Tietoalustalle luovutettavat talouden seurannan tiedot:

  Tietoalustalle luovutettavat työaikatapahtuma- ja kohdennustiedot:

  Pian tulossa tietoa myös tilahallinnan ja hanke- ja projektihallinnan tietosisältöjen webinaariaikataulusta.