Valtion yhteisten tietoalueiden tietosisällöt

Valtion yhteiset toiminnan, talouden ja suunnittelun tiedot kootaan yhteiselle tietoalustalle. Tavoitteena on hyödyntää tietoja entistä tehokkaammin analysointi- ja raportointitoiminnassa ja sitä kautta valtion johtamisessa. Yhteinen tietoalusta mahdollistaa eri lähteistä koottujen tietojen yhdistelemisen, mikä synnyttää myös uutta tietoa.

Ministeriöille ja virastoille tehtävien analyysien lisäksi tietoja hyödynnetään mm. Tutkihallintoa.fi-palvelun julkisessa raportoinnissa. Jaamme julkaistua tietoa myös avoimiin rajapintoihin koko yhteiskunnan käytettäväksi.

Julkaisemme Tutkihallintoa.fi-palvelussa vain sellaista tietoa, joka on julkista, eikä sisällä henkilötietoa. Arvioimme aina tietosuoja-, tietoturva- ja kasautumisvaikutukset ennen tietojen julkaisemista.

Virastoilta ja laitoksilta toivotaan kommentteja

Toivomme virastoilta ja laitoksilta kommentteja tietosisältöjen rajauksiin, jotta voimme huomioida virastokohtaiset erityispiirteet. Tee näin:

 1. TUTUSTU: Tutustu tietoalustalle luovutettaviin tietosisältöihin.
 2. OSALLISTU: Osallistu virastoille ja laitoksille suunnattuihin esittelytilaisuuksiin kevään ja syksyn 2021 aikana. Webinaariaikataulua päivitetään määrittelytyön edetessä. Tiedon uusista webinaareista saat tilaamalla Tietokirin uutiskirjeen.
 3. KOMMENTOI: Kommentoi, kysy ja kerro meille, jos virastosi tiedoissa on jotain erityistä huomioon otettavaa (esim. tietoalustalle tuotaviin tietokenttiin syötetty henkilötietoja tai TL4-tason tietoja). Kommentoi sisältöjä viimeistään kahden viikon kuluessa tietoalueen esittelywebinaarista.
 4. YHTEENVETO KOMMENTEISTA: Tutustu yhteenvetoon virastoilta saaduista kommenteista.

 

 • Analysointi- ja raportointipalveluille luovutettavat valtion yhteiset tiedot

  Yhteiselle tietoalustalle kootaan alkuvaiheessa valtion yhteisten palveluntuottajien rekistereissä sijaitsevia valtionhallinnon toimintaa, taloutta ja hallintoa koskevia tietoja.

  Tietojen luovuttaminen ei koske eduskuntaa eikä sen yhteydessä toimivia virastoja.

  Turvallisuussektorin tietoja ei pääsääntöisesti tuoda tietoalustalle eikä käytetä analysointi- ja raportointipalveluissa ennen kuin tietosisällöt on käyty läpi turvallisuussektorin kanssa.

  Käsittelyssä olevat tietosisällöt

  Valtiokonttori ja Palkeet määrittelevät tietoalustalle luovutettavat tietosisällöt yhdessä valtion yhteisten palveluntuottajien kanssa. Tietosisällöistä laaditaan kuvaukset, jotka julkaistaan tällä sivulla.

  Tietosisältöjen määrittelyn valmistuttua jokaisen tietoalueen yksityiskohtainen sisältö käsitellään virastoille ja laitoksille järjestettävissä tilaisuuksissa. Ks. päivittyvä webinaariaikataulu >

  Voit kommentoida tietosisältöjä tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella tai lähettämällä postia osoitteeseen valtion.yhteiset.tiedot@valtiokonttori.fi. Kerro meille etenkin, jos virastosi tiedoissa on jotain erityistä huomioon otettavaa (esim. tietoalustalle tuotaviin tietokenttiin syötetty henkilötietoja tai TL4-tason tietoja). Kommentoithan viimeistään kahden viikon kuluessa tietoalueen viimeisestä esittelywebinaarista.

  Tietoalustalle luovutettavia tietoja käytetään analysointi- ja raportointitoiminnassa. Julkaisemme kuitenkin vain sellaista tietoa, joka on julkista, eikä sisällä henkilötietoa. Arvioimme aina tietosuoja-, tietoturva- ja kasautumisvaikutukset ennen tietojen julkaisemista. Yhteisellä tietoalustalla olevia tietoja pääsevät käsittelemään lakisääteisen tehtävän perusteella vain Valtiokonttorin ja Palkeiden nimetyt analyytikot.

  Voit tarkastella tietoalustalle luovutettavia tietosisältöjä alla olevien esitysmateriaalien sekä PowerBI-navigaattorin avulla.

  Tietoalueiden esitysmateriaalit:

  Tutustu: Yhteenveto virastoilta saapuneista kommenteista >

   

  PowerBI-navigaattori tietoalueiden tarkasteluun:


  Avaa raportti koko ruudun näkymään

 • Tietosisältöjen kommentointi

  Voit kommentoida tietosisällöistä laadittuja kuvauksia ja tietosisällön rajausta alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä postia osoitteeseen valtion.yhteiset.tiedot@valtiokonttori.fi. Lomakkeen kautta voit myös esittää tietoalustan arkkitehtuuriin, tietosuojaan ja tietoturvaan liittyviä kysymyksiä.

  Kerro meille etenkin, jos virastosi tiedoissa on jotain erityistä huomioon otettavaa (esim. tietoalustalle tuotaviin tietokenttiin syötetty henkilötietoja tai TL4-tason tietoja). Kommentoithan viimeistään kahden viikon kuluessa tietoalueen viimeisestä esittelywebinaarista.

  Muistathan jättää lomakkeelle yhteystietosi, jos haluat meiltä vastauksen.

  Tutustu myös: 
  Yhteenveto virastoilta saapuneista kommenteista >

   

 • Aikataulu: tietosisältöjen esittelywebinaarit

  Valtion yhteiset toiminnan, talouden ja suunnittelun tiedot kootaan yhteiselle tietoalustalle. Valtiokonttori ja Palkeet järjestävät vuoden 2021 aikana yhteistyössä valtion yhteisten palveluntuottajien (Senaatti, Digi- ja väestötietovirasto, Hansel, Valtori, HAUS) kanssa webinaareja, joissa esittelemme yhteiselle tietoalustalle luovutettavat tietosisällöt.

  Käytännön tietoa webinaareista

  • Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua. Laita kuitenkin ajankohta kalenteriisi, jotta muistat tulla paikalle.
  • Webinaarit järjestetään Microsoft Teams -kokouksina. Pääset osallistumaan joko suoraan verkkoselaimella tai Teams-sovelluksella. Osallistuminen onnistuu myös puhelimella.
  • Webinaaritallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan.
  • Tietosisältöjen kuvaukset ja muu materiaali julkaistaan ennen webinaareja tällä sivulla kohdassa Analysointi- ja raportointipalveluille luovutettavat valtion yhteiset tiedot.
  • Virastot voivat kommentoida tietosisältöjä joko webinaareissa, tällä sivulla olevalla palautelomakkeella tai suoraan osoitteeseen valtion.yhteiset.tiedot@valtiokonttori.fi. Tietosisältöjen kommentonti on hyvä tehdä viimeistään kahden viikon kuluessa tietoalueen viimeisestä esittelywebinaarista. Tämän jälkeen aloitamme tietojen siirron yhteiselle alustalle.

  Seuraavat webinaarit:

  Tietoalustalle luovutettavat yhteishankintojen tiedot:

  Webinaariaikataulua päivitetään määrittelytyön edetessä. Tiedon uusista webinaareista saat tilaamalla Tietokirin uutiskirjeen. Jo määriteltyihin tietoihin (talouden seuranta, työajankohdennukset, tilahallinta, hankehallinta, henkilöstötiedot) ja niihin liittyviin materiaaleihin voit tutustua tällä sivulla kohdassa Analysointi- ja raportointipalveluille luovutettavat valtion yhteiset tiedot.

  Menneet webinaarit:

  Tietoalustalle luovutettavat talouden seurannan tiedot:

  • ma 29.3.2021 ja ti 13.4.2021

  Tietoalustalle luovutettavat työaikatapahtuma- ja kohdennustiedot:

  • ke 31.3.2021 ja ma 12.4.2021

  Tietoalustalle luovutettavat tilahallinnan tiedot:

  • ke 31.3.2021 ja ke 14.4.2021

  Tietoalustalle luovutettavat hanke- ja projektihallinnan tiedot:

  • ma 26.4.2021 ja ma 10.5.2021

  Tietoalustalle luovutettavat henkilöstötiedot

  • ke 2.6.2021 ja ti 8.6.2021

  Infotilaisuudet turvallisuussektorille (eTuve)

  Tietoalustalle luovutettavat työtyytyväisyystiedot:

  • pe 8.10.2021 ja ke 13.10.2021

  Tietoalustalle luovutettavat matka- ja kuluhallinnan tiedot:

  • ma 1.11.2021 ja ke 10.11.2021

  Tietoalustalle luovutettavat Puhepalvelun ja videoneuvottelupalvelun tiedot:

  • to 9.12 ja ma 13.12.

  Tietoalustalle luovutettavat yhteishankintojen tiedot: