Valtion hankintamenot ja matkakulut

Valtion hankintamenot ja valtion matkakulut ovat osa valtion kokonaismenoja. Näihin eriin kohdistuu usein erityistä mielenkiintoa, minkä takia kokonaisuuksista on koostettu omat raporttinsa.

Valtion hankintamenot -raportilla voi tarkastella valtion hankintamenoja kokonaisuutena, hallinnoaloittain tai kirjanpitoyksiköittäin kokonaisuutena tai vain valitsemansa hankintamenoryhmän osalta. Raportin ensimmäisellä välilehdellä tietoja voi tarkastella hallinnoaloittain ja toisella välilehdellä kirjanpitoyksiköittäin. Valinnat voi tehdä raportin vasemman reunan alasvetovalikoista. Raportin vasemmassa reunassa voi myös määritellä aikajakson, sekä vuodet että kuukaudet, jota haluaa tarkastella.

Kaavioiden yhteydessä olevista Taulukkonäkymä-napeista painamalla saa tiedot taulukkonäkymään. Taulukkonäkymästä saa näkyviin kunkin hankintaryhmän yksittäiset liikekirjanpidontilit painamalla rivinalkuista +-merkkiä.

Alla olevalla raportilla voi tarkastella valtion matkakuluja kokonaisuutena, hallinnonaloittain tai kirjanpitoyksiköittäin. Raportin toimintaperiaatteet ovat vastaavat kuin edellä olevalla hankintamenot-raportilla.