Kuntien tilanneseuranta

Kuntien tilanneseuranta -osioon on koostettu raportteja käyttäen useita avoimia tietolähteitä. Kuntien väestötiedot, tilinpäätöstiedot sekä kunta- ja maakuntajako on kerätty Tilastokeskuksesta. Kuntien koko- ja väestönmuutosluokituksissa on käytetty valtiovarainministeriön jaottelua. Väestönmuutokset on laskettu viimeisen viiden vuoden keskimääräisen vuosittaisen väestönmuutoksen perusteella. Kuntien verotiedot on saatu Verohallinnolta. Tietojen oikeellisuudesta vastaavat kyseiset viranomaiset. Raporttien sisältö on määritelty yhdessä valtiovarainministeriön kanssa, ja niiden teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Valtiokonttori. Kaikilla raporteilla käytetään uusimman aluejaon mukaista kuntajakoa.

Alla olevassa koontinäkymässä voit tarkastella yksittäisen kunnan olennaisimpia tunnuslukuja. Voit valita haluamasi kunnan alasvetovalikosta. Kunkin osa-alueen laajempiin raporttikokonaisuuksiin pääset oikean reunan nuoli-merkeistä tai sivun alareunassa olevasta raporttilistasta.

Alta löytyvien linkkien takaa löydät paljon lisää tietoa kuntien taloudesta ja väestöstä.

Huom! Kaikilta ao. alasivujen raporteilta on oletusarvoisesti jätetty Ahvenanmaa valitsematta. Valikosta sen saa valittua mukaan.